Politikatudományi Intézet

Szükséges dokumentumok

  1. Motivációs levél (letöltendő ITT)
  2. Az előiratkozás során automatikusan létrehozott melléklet + Beiratkozási űrlap (a beiratkozásnál is ki lehet tölteni)
  3. A felvételi díj kifizetését bizonyító nyugta (a kar pénztáránál fizetendő a felvételi időszaka alatt)
  4. Az érettségi igazolás vagy oklevél eredeti példánya vagy hitelesített másolata (a jelöltek visszakapják a beiratkozási űrlapon szereplő adatok helyességének ellenőrzése után).
Előiratkozási lehetőség

A BBTE a felvételizők számára előiratkozási lehetőséget biztosít, amely gyorsítja a beiratkozás folyamatát. Az online felület itt érhető el

Külföldi hallgatók figyelmébe: A tanulmányok elismertetésének folyamata
Pedagógiai modul a tanári pályára készülőknek
Az alábbi esetekben a következő iratok is szükségesek: 
  • Azon jelölteknek, aki nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai voltak, illetve I. II. vagy III. helyezést értek el az országos tantárgyversenyeken, be kell mutatniuk az oklevél eredeti példányát.
  • A roma kisebbség számára fenntartott helyekre jelentkező jelölteknek be kell mutatniuk a beiratkozáskor egy igazolást, melyet a roma kisebbség törvényes és elismert szervezete állított ki az etnikai hovatartozásról.
  • Az egyetemet végzettek számára fenntartott helyekre jelentkezőknek be kell mutatniuk a beiratkozáskor az egyetemi oklevelet vagy igazolást, illetve a törzskönyvi kivonatot.
  • Azon jelöltek esetében, akik már egyetemen tanulnak egy másik szakon, be kell mutatniuk az egyetemista státust bizonyító igazolást.
  • A felvételi díj kifizetése alól részben vagy teljesen mentesülő jelölteknek be kell nyújtaniuk az igazoló iratok eredeti példányát: alkalmazotti vagy tanári igazolás; szülők halotti bizonyítványa; árvaházak által kiállított igazolások.

Díjak

Beiratkozási díj: 200 RON (adatfeldolgozási díj: 30 RON, felvételi díj: 170 RON)

A beiratkozási díjat a kar pénztárában lehet befizetni a felvételi időszak alatt és ezzel a díjjal be lehet iratkozni a kar összes szakára, vagyis Politikatudományok, Közigazgatástudományok, Kommunikáció és közkapcsolatok, Újságírás, Reklám, Közegészségügyi szolgáltatások és politikák (Public Health) szakokra.

A díj nem igényelhető vissza.

A 2018/2019-es tanévre a tandíj összege: 2600 RON

Az éves tandíjat 4 részletben lehet befizetni.

Az első részletet a helyek elfoglalásakor kell fizetni.