Politikatudományi Intézet
Szabó TamásSzabó Tamás, PhD-hallgató

Kutatási terület: a rendszerváltás utáni magyar-román államközi viszony, nemzetközi kapcsolatok elmélete, külpolitika-elemzés, regionális politika, Európai Unió, különös tekintettel az intézményi berendezkedésre és a tagállami érdekérvényesítésre.

Oktatott tárgyak:

Bevezetés a politikatudományba – szeminárium, I. év

Etnopolitika – szeminárium, II. év

EU-s intézmények és szakpolitikák – szeminárium, III. év

Kapcsolat:

tamas.szabo@fspac.ro

szabo_tamas87@yahoo.com

Fogadóóra

Kedd: 14-16 óra

Szabó Tamás 2009-ben végzett a BBTE Politikatudományi, Közigazgatási és Kommunikációtudományi Kar Politikatudományi szakán, majd 2010-ben az egyetem Európai Tanulmányok és Nemzetközi kapcsolatok német tagozatán. Magiszteri oklevelét regionális fejlesztésből szerezte (2012), jelenleg pedig a BBTE Filozófia Doktori Iskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Doktori Iskola másodéves hallgatója. DAAD-ösztöndíjasként egy félévet nemzetközi kapcsolatokat tanult a magdeburgi Otto-von-Guericke Egyetemen, egy évet pedig a regionális fejlesztés területén dolgozott.

2011 óta a tagozat óraadó oktatója, emellett szervezési feladatokat is elvállalt: ő kezdeményezte az Erdélyi Politikatudományi Konferencia (2012 óta rendszeresen) megszervezését, illetve tavaly, első alkalommal a középiskolásokat megcélzó vezetőképzést is.

Legújabb publikációja Románia, Magyarország és az RMDSZ kapcsolatrendszere az alapszerződés tárgyalásainak időszakában (1992-1996) a Külügyi Szemle 2014/4 számában jelent meg.

Önéletrajz

Publikációs jegyzék