Politikatudományi Intézet

Beszámoló a Torockói Szabadegyetem és diáktóborról

A Romániai Magyar Politikatudományi Egyesület partnerségben a BBTE – Politikatudományi Intézetével, a Sapientia – EMTE Európai Tanulmányok Tanszékével és az ELTE Politikatudományi Intézetével idén tizennegyedik alkalommal szervezte meg a hagyományosnak mondható Torockói Politikatudományi Szabadegyetemet és diáktábort. Az évente megrendezett esemény fontos találkozási pontja kutatóknak, oktatóknak, közéleti személyiségeknek és diákoknak.

Az idei esemény fő témáját a rendszerváltás 25 éves évfordulójának szenteltük, aminek keretében politológus, jogász, szociológus és közgazdász szakemberek megvitatták Romániában és Magyarországon bekövetkezett rendszerváltás után eltelt 25 év legfontosabb politikai, társadalmi és gazdasági folyamatait, lehetőségeit. Az előadásokon és az azt követő beszélgetéseken áttekintettük a rendszerváltás folyamatának politikatörténeti momentumait, különös tekintettel a politikai képviseletre, az átmenet gazdasági kihívásaira és a két ország közép-kelet-európai pozícióira vonatkozóán. A tábor utolsó napján a diákpanelben több hallgatónak lehetősége volt kutatási eredményeinek bemutatására.

A hazai és magyarországi előadók és több mint 30 diák részvételével lezajlott négy napos esemény lehetőséget biztosított a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek és szakmai kapcsolatokat építsenek.

A táborról készült fotók itt tekinthetők meg.

A tábor támogatói a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.

BGA

communitas_vizszintes