Trianon: 100 years after

Un prim raport cu perspective din relațiile internaționale, economie politică, migrație democratizare, valori politice, care urmărește și explică cu precădere evoluții relevante din Europa Centrală și de Est (în contextul mai larg al provocărilor globale cu titlul “Europe, 30 Years After the Fall of the Berlin Wall” a fost lansat în cadrul programului LSE Ideas Central South East Europe Programme Desk la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș - Bolyai Cluj-Napoca.

Programul este rezultatul unui parteneriat strategic între Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș - Bolyai Cluj-Napoca și London School of Economics and Political Science Ideas care urmărește să contribuie la schimbul global de idei, atât în mediul academic, cât și în societate în ansamblul ei prin dezvoltarea de activități de cercetare și publicare comune, prin stagii de pregătire ale studenților și cercetătorilor găzduite de ambele instituții, conferințe și alte evenimente publice. Publicațiile și activitățile programului sunt rezultate ale colaborărilor interdisciplinare, în echipe transnaționale. Tot ca parte a programului co-directorii LSE Ideas prof. Christopher Coker și prof. Michael Cox au susținut cursuri și prelegeri în cadrul departamentului de Știinte Politice.

Raportul, în limba engleză, rezultat în urma unui atelier interdisciplinar găzduit anul trecut de facultatea noastră este disponibil aici sau prin email la lseideas.cseep@fspac.ro.

Un al doilea eveniment anual a avut loc virtual, în 2 și 3 iunie, 2020: Conferința Trianon, 100 Years After. Activitățile publice au putut fi urmărite și pe platformele zoom și facebook, bucurându-se de o largă audiență.  Un raport rezultat în urma atelierelor de lucru va fi publicat în limbile engleză, română și maghia