Mobilități

Descrierea mobilității

Începând cu anul 2015, Centrul Internațional de Carieră a inceput să colaboreze cu Asociatia Coaching 4EU, pentru a asigura accesul studenților la proiecte de mobilitate internatională. Aceste proiecte sunt de regulă schimburi de experiență sau traininguri care au la bază metodologia educației non-formale, și pot avea loc fie în țară, fie în străinătate. De regulă participarea la aceste proiecte nu implică costuri pentru tineri deoarce sunt finanțate de Comisia Europeană, programul Erasmus+.

Pana acum s-au desfasurat 3 proiecte importante.

Personal Branding 4EUTh entepreneurship- in Barcelona, Spania

Acest proiect a fost un schimb de tineri, finantat de programul Erasmus+ din Spania, care s-a desfasurat intre 1-9 august 2015 si la care au participat 21 de tineri din Spania, Grecia si Romania. Scopul proiectului a fost acela de a-i ajuta pe tineri sa-si dezvolte propriile idei de business pornind de la conceptul de brand personal. La acest proiect au luat parte 3 studenti de la FSPAC care mai apoi s-au implicat in activitati de voluntariat local si au ajutat la realizarea urmatoarelor proiecte.

2.  Personal Branding 4EUth employment- in Cluj-Napoca, Romania

Acest proiect a fost găzduit de către FSPAC la Cluj-Napoca în perioada 6-13 octombrie 2015, fiind finanțat de programul Erasmus+, România. La acest proiect au luat parte 20 de tineri din 8 țări: Spania, Polonia, Cipru, România, Croația, Italia, Grecia și Bulgaria.

Participanții la acest proiect au fost lucrătorii de tineret interesați de tematica de” Personal Branding” motivați să lucreze mai departe cu tineri aflați în căutarea unui job.

Studenții de la FSPAC au avut oportunitatea de a lua parte la oricare dintre sesiunile de lucru din cele 7 zile de training. Mai mult decat atât, grupul de participanți internaționali au pregătit o activitate pentru studenții de la secția de ___________? pentru a le prezenta oportunitațile pe care le aduce programul Erasmus+ și pentru a-i incuraja să participe. În final, s-au inițiat discuții intre participanți și studenți pentru a oferi mai multe detalii despre ce înseamnă o astfel de experiență internațională.

3.  “Be a healthy youth, fight against obesity”, Cluj-Napoca, Romania

Acest proiect este un schimb de experiență organizat de Societatea Studențescă de la Sțiinte Politice (SSSP) și găzduit de FSPAC. Este un proiect finanțat de programul Erasmus+, România și s-a desfășurat în perioada 15-21 februarie 2016. De această dată au participat 35 de tineri din 3 țări diferite: Slovacia, România și Spania.

Obiectivul major al proiectului a fost să informeze tinerii despre pericolul obezitaății și care sunt metodele de prevenție.

Centrul Internațional de Carieră a promovat acest schimb de tineri încurajând studenții FSPAC să ia parte la activități alături de participanții internaționali.

 

În continuare, noile proiecte vor fi postate și anunțate pe pagina de Facebook a Centrului Internațional de Carieră.

Responsabila de partea de mobilități este Andreea Munteanu, președinte al Asociatiei Coaching 4EU, cu rol de trainer și coach la Centrul Internațional de Carieră FSPAC.