Centrul de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială (CoRe)

core@fspac.online     +40 264-431505

Cercetare - Alegeri Parlamentare 2020

Centrul de Cercetare in Comunicare si Inovare Sociala (CoRe) din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, organizează astăzi, 6 decembrie 2020, între orele 07.00-21.00, o cercetare cantitativă prin SMS, tema fiind Alegerile Parlamentare 2020. Este primul studiu de acest fel realizat în România, numerele de telefon care vor primi mesajul fiind generate automat cu ajutorul software-ului Sawtooth Software.

Pentru contact: core@fspac.online

Misiune

Centrul de Cercetare in Comunicare si Inovare Sociala (CoRe)reprezinta o unitate de cercetare dedicata atat studentilor cat si cadrelor didactice care activeaza in domeniul Stiintelor comunicarii. Misiunea centrului este aceea de a incuraja cercetarea stiintifica de calitate si de a crea un context favorabil diseminarii rezultatelor cercetarilor actuale atat pe plan national cat si international. Centrul isi propune sa asigure sprijin institutional si administrativ pentru membrii acestuia. Plecand de la aceasta misiune, directiile de dezvoltare ale centrului se focalizeaza pe:

  • Organizarea membrilor centrului in grupuri de cercetare tematice bine definite, initierea de proiecte de cercetare pe fiecare dintre tematicile stabilite si incadrarea acestora in strategia CDI 2014-2020.
  • Cresterea competentelor de cercetare in randul studentilor prin implicarea acestora in cercetarea stiintifica. Implicarea studentilor se va materializa atat prin contribuirea la dezvoltarea de cercetari impreuna cu cadrele didactice cat si prin participarea la manifestarile stiintifice organizate de centru. Un exemplu elocvent este International Students’ Conference on Communication, conferinta stiintifica dedicata diseminarii rezultatelor cercetarilor realizate de catre studenti si ajunsa la a sasea editie.
  • Colaborarea cu alte unitati de cercetare si academice din tara si din strainatate in vederea implementarii de proiecte stiintifice comune si granturi de cercetare la nivel international
  • Implicarea in proiecte cu terti. In acest sens, membrii centrului isi propun sa colaboreze cu mediul economic si cu cel administrativ in vederea incheierii de parteneriate si a dezvoltarii de proiecte de cercetare comune.

Directiile de cercetare definitorii ale centrului se grupeaza in urmatoarele categorii: comunicare politica si organizationala, comunicare publicitara si branding, comunicare mediatica si social media, relatiile publice in sectorul public si privat si utilizarea noilor tehnologii in marketing.

Știri

Documente

Oportunitate de practica pentru studenti

Citește mai multe detalii aici.

Departamentul de Comunicare, Relatii publice si Publicitate

Deschiderea anului universitar 2017-2018: 2 octombrie. Gongul de inceput. Pentru toti comunicatorii. Mici si mari.

Metodologii, regulamente, formulare.

Protocol de colaborare.