A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem újságírás szakos diákjai második alkalommal szervezik meg a Médianapokat. A két napos konferencia Médianapok 2.0 címmel április 12–13. között zajlik a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar épületében.

A szervezők előadásokat, beszédtechnika workshopot és premier előtti filmvetítést is ajánlanak az érdeklődőknek, és a Médianapok alatt hirdetik ki a fotópályázat eredményét, amely az esemény részeként futott, és amelyre összesen 15-en jelentkeztek erdélyi városokból. A pályázaton szakmai- és közönségdíjat is kiosztanak, 100-100 lej értékben. A legjobb fotókat a Médianapok rendezvényei alatt állítják ki.

Mindezek mellett kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, Kolozsvár két diákújságának, a Campusnak és a Perspektívának régebbi és újabb szerkesztőivel, amelyre szeretettel várják az olvasókat is, akik így betekintést kaphatnak a lapok kulisszái mögé is.

A kétnapos konferencián az erdélyi újságírók mellett magyarországi médiaszemélyiségek is mesélnek tapasztalataikról, és a média világának elkerülhetetlen változásairól.

A konferencia részletek programja az alábbi Facebook eseményen érhető el: megnézem