Scurtă prezentare a cursului
Ca să poată face față schimbărilor constante din mediul de business și din piață, companiile adoptă modele precum Agile Scrum, Lean start-up sau Design Thinking. Toate aceste metode noi de lucru au cel puțin un lucru în comun: toate sunt construite și folosesc, în proporție ridicată, tehnici de visual thinking, în special pentru a stimula creativitatea, eficiența și colaborarea în echipe. Workshop-ul te ajută să îți dezvolți abilități de bază de desenat, de folosit în mediul de business, în întâlniri, workshop-uri, muncă în echipă etc., și te învață cum să construiești o poveste vizuală (visual story). De asemenea, în cadrul workshop-ului vei învăța și tehnici și instrumente vizuale de folosite în procese de business, precum luarea deciziilor, planificare, înțelegerea clientului, rezolvarea de probleme sau consolidarea echipelor.
Obiectivele cursului
La finalul workshop-ului:
- Participanții vor acumula cunoștințe de bază de visual thinking;
- Participanții vor dobândi abilități de bază de desenat, de folosit în context de business sau de dezvoltare organizațională;
- Participanții vor fi capabili să folosească tehnici de visual thinking în procese de business.
Tematica
Principalele teme care vor fi abordate în cadrul workshop-ului:
- Abilitățile de bază de desenat - cum să desenezi simplu pentru întâlniri, muncă în echipă, planificare etc. (culori, forme, personaje, elemente de conexiune, simboluri);
- Cum să construiești o poveste vizuală (visual story);
- Tehnici de visual thinking de folosit în planificare, luarea deciziilor, înțelegerea clientului, dezvoltarea prototipurilor, rezolvarea de probleme etc.
Instructor
Paula Beudean
Paula este facilitator și consultant în fundraising, storytelling, design thinking, educație antreprenorială și NGO management. În cei câțiva ani pe care îi mai are până la 20 de ani de experiență profesională, planul ei este să contribuie la rezolvarea diverselor provocări sociale sau din comunitate, utilizând și promovând design thinking. De asemenea, prin proiectele în care lucrează, încurajează și sprijină tinerii să se implice în rezolvarea problemelor din comunitatea lor și să se facă auziți folosind metode și tehnici moderne de storytelling.
Paula este cadru didactic asociat al Departamentului de Administrație și Management Public din 2008, în cadrul programelor de NGO Management și Leadership. În prezent, lucrează la Fundația Danis (România) ca director de programe și de cercetare și colaborează cu Norsensus Mediaforum (Norvegia) ca trainer și consultant în storytelling și design thinking.
Cui se adresează cursul?
Workshopul se adresează mai ales team managers, trainers, middle managers, senior managers, dar poate fi adaptat oricărei categorii de angajați.
Numărul de ore
6 ore de workshop (4 sesiuni de 1.5 ore repartizate într-o zi de workshop)
Raport teorie/practică
Cursul e organizat sub forma unui workshop, prin urmare partea practică reprezintă 75%-80%, iar partea teoretică - 20%-25%.
Taxă
175 euro/participant/zi de workshop
Cerințe minimale
Curiozitate, open-mind, playful attitude, disponibilitatea și curiozitatea de a desena.
Alte caracteristici/informații
Workshop-ul e oferit în limba engleză, dar la cerere poate fi livrat în limba română. De asemenea, pentru ca workshop-ul să poată fi organizat e nevoie de cel puțin 12 participanți.
Contact
0264-595.871