Scurtă prezentare a cursului
Cursul MOBILE MEDIA este un curs introductiv în producție de conținuturi, editare și publicare mobilă. actici.
Obiectivele cursului
- Cursanții vor învăța tehnici fotografice de bază, adaptate utilizării camerelor telefoanelor mobile, tehnici de filmare și editare folosind telefoane mobile, echipamente suplimentare și aplicații specializate, editare și prelucrare foto utilizând aplicații mobile, publicare pe Web și social media în formate optimizate pentru consumul pe dispozitive mobile.
Tematica
- Realizarea fotografiilor clare cu telefonul mobil (focalizare, expunere, obiective).
- Aplicații pentru realizarea fotografiilor.
- Folosirea surselor de lumină (lumină naturală, lumină artificială).
- ISO, balans de alb, compensarea expunerii.
- Încadraturi.
- Aspect ratio și adaptarea la social media.
- Reguli de compoziție și limbaj vizual.
- Filmările cu telefonul mobil - Telefoane, aplicații, echipamente suplimentare, reguli generale și compatibilități Elementele MOJO Storytelling: SCRAP: Story, Character, Resolution, Actuality and Production Construcția secvențelor și filmările dinamice, înregistrarea sunetului prin microfon Interviul video cu smartphone-ul
- Montajul pe smartphone, file delivery și phone management
- Evaluarea calității unei imagini
- Corecții tonale (luminozitate și contrast)
- Corecții cromatice (balans de alb, saturație)
- Îmbunătățirea detaliilor (sharpening, noise reduction)
- Reîncadrarea și aplicarea de corecții geometrice
- Aplicarea și editarea filtrelor creative
- Tipuri de conținut și formate digitale
- Tipuri de public și scenarii de publicare a conținutului
- Platforme digitale și strategii de conținut pe Web
- Sisteme de management de conținut Web Media sociale - pagini de Facebook Optimizarea pentru consumul pe dispozitive mobile Strategii multi-screen COPE - Create Once Publish Everywhere.
- Formate noi, optimizate pentru mobil – Instant Articles. Șabloane responsive și Multi-media storytelling Prezentări finale, feedback și evaluare
Instructori
Radu Meza
Radu Meza e conferențiar la Departamentul de Jurnalism și Media digitală și responsabilul programului de licență Media digitală - primul program de acest tip din România. Predă cursuri ca Editare în limbaje Web, Sisteme de management de conținut Web, Web Design, Aplicații digitale în mamangementul media, Media și cultura populară, Analiza media și Teoria noilor media. În ultimii 10 ani a realizat studii și rapoarte de analiză pe comunicare online și în social media pentru mediul academic, dar și în cadrul unor proiecte ale unor ONG-uri și companii private.
Andreea Mogoș
Conf. dr. Andreea Mogoș este membru al Departamentului de Jurnalism din anul 1998. Predă cursurile de Introducere în studii media, Fotojurnalism, Producție foto, și Atelierul de fotojurnalism. Este interesată de specificul și rolurile fotografiei în social media. A predat cursuri intensive de fotografie la solicitarea unor companii și organizații nonguvernamentale.
Constantin Trofin
Lector dr. Constantin Trofin predă cursuri de jurnalism si productie de televiziune, videojurnalism și narațiune vizuală. Membru al primei redacţii TVR Cluj - redactor şi prezentator, director adjunct TVR Cluj, redactor șef al Redacției Programe Speciale TVR București, producator executiv LookTV. A produs programe pentru Televiziunea Română, Antena 1 şi Look TV:Jurnale de ştiri şi reportaje; Ştirile de sâmbăta asta – TVR1; Canal TV – Antena 1 ; Canalul de ştiri – Antena 1; Dis de seară – TVR1; La Mustață – TVR2, Tonik Show - LookTV. De trei ori laureat al Premiului Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România, Premiul Mediafest pentru cea mai buna emisiune de divertisment, Trofeul TeleVest, Premiul TeleVest pentru emisiune cu moderator. Continuă să producă proiecte video independente. A participat ca trainer în mai multe programe ale Centrului pentru Jurnalism Independent.
George Prundaru
Lect. dr. George Prundaru predă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din anul 2008 și din 2012 este cadru didactic titular la Departamentul de Jurnalism. Este licențiat în Jurnalism la FSPAC și este absolvent al unui masterat în Comunicare Mediatică la aceeași facultate și al unuia în Interactive Multimedia la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai. A finalizat studiile doctorale în domeniul Științelor comunicării cercetând specificul jocurilor video ca mediu de comunicare. Interesele sale de cercetare vizează domeniul game studies, comunicarea vizuală, designul editorial și folosirea noilor medii de comunicare.
Cui se adresează cursul?
Cursul se adresează persoanelor care gestionează comunicarea prin social media a organizațiilor, companiilor, precum și tuturor celor interesați de dobândirea de competențe specifice producției de conținuturi foto-video cu telefonul mobil, de prelucrarea fișierelor foto-video și de utilizarea sistemelor de management de conținut web.
Numărul de ore
16 ore (față în față)
Raport teorie/practică
6 ore (prezentare noțiuni teoretice) / 10 ore (demonstrații și aplicații practice )
Taxă
1200 RON
Cerințe minimale
Cursul se va desfășura la sfârșit de săptămână în spațiile FSPAC, în săli cu videoproiector. Cursanții sunt rugați să își utilizeze propriile telefoane mobile și laptopuri. Expunerile și demonstrațiile din cadrul orelor de curs vor alterna cu discuții și aplicații practice. Cursanții își vor utiliza propriile telefoane mobile, laptopuri sau tablete în cadrul acestor aplicații practice. În cadrul cursului vor fi utilizate aplicații sau programe specifice, care vor fi indicate la începutul cursului de către traineri.
Contact
mogos@fspac.ro, 0751749015