Scurtă prezentare a cursului
Cursul îi încurajează pe participanți să intre în rolul unui lider care trebuie să gestioneze o situație de criză pentru organizația lui. Profitând de această situație-limită, cursanții vor învăța să fie un model pentru ceilalți, să-și construiască o echipă eficientă, să promoveze un comportament etic, să încurajeze schimbul de informații și să ia deciziile optime în condiții de stres. Gestionarea cu succes a situațiilor de criză se bazează în mare măsură pe capacitatea liderilor de a răspunde corespunzător impredictibilului, de a comunica eficient și a avea grijă de toți cei implicați, în mod direct sau indirect. Conducerea eficientă este cheia pentru a arăta mediului că organizația înțelege gravitatea evenimentului și că este capabilă să răspundă la cel mai înalt nivel.
Obiectivele cursului
- Identificarea diferențelor dintre reacția organizației la situațiile normale și la situațiile de criză
- Identificarea rolurilor pe care fiecare membru al echipei trebuie să-l aibă în situațiile-limită
- Recunoașterea elementelor care pot fi delegate și a elementelor care trebuie rapid soluționate pentru a oferi un răspuns eficient la o situație de criză -
- Înțelegerea importanței comunicării în cadrul echipei pentru îmbunătățirea timpului de răspuns, acurateței și transparenței mesajului către mediul intern și extern
- Discutarea strategiilor de urmat și a mecanismelor de prevenție în situații de criză
Tematica
- Bazele gestionării situațiilor de criză
- Planificarea pentru situațiile de criză
- Conducerea în situațiile limită
- Luarea deciziilor în condiții de stres
- Comunicarea în situații de criză
- Evaluarea impactului evenimentelor dificile
- Gestionarea mediului intern și extern
Instructor
Constantin-Ciprian Sandu
Ciprian Sandu este cercetător în cadrul Centrului pentru Studiul Conflictelor din cadrul facultății și doctorand în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Sociala (UBB). Printre domenile sale de activitate se numără managementul conflictelor, în prezent fiind mediator și negociator. În cadrul FSPAC, predă cursuri în domeniul analizei și managementului conflictelor.
Cui se adresează cursul?
Cursul se adresează antreprenorilor şi celor care doresc să devină antreprenori cât şi altor persoane angajate sau nu care doresc să dobândească competenţe antreprenoriale.
Numărul de ore
8
Taxă
800 lei
Contact
ciprian.sandu@fspac.ro, 0744327582