Trump-metrul: busolă electorală

Trump-metrul este o busolă electorală în limba română, de ultimă generație, dezvoltată de un grup de cercetători de la universități din Olanda, SUA și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. România este printre puținele țări din lume în care s-a lansat o astfel de aplicație.  

Trump-metrul oferă utilizatorilor din România posibilitatea de a-și compara preferințele politice cu cele ale principalilor doi candidați în alegerile prezidențiale din SUA: Donald Trump și Joe Biden. 

În același timp, aplicația familiarizează cetățenii din România cu spațiul politic american, făcând referire la temele cele mai dezbătute de pe scena politică de la Washington D.C.

Atât busola electorală pentru alegerile din SUA, cât și cea privind alegerile parlamentare din România sunt proiecte derulate sub egida Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială, ambele din cadrul UBB Cluj, în colaborare cu institutul Kieskompas din Amsterdam, Regatul Țărilor de Jos.

Din echipa de la FSPAC UBB care dezvoltă aceste busole electorale fac parte Lect. Univ. Dr. Mihnea Stoica (director Centrul Cultural și Academic Olandez), Prof. Univ. Dr. Ioan Hosu (director Centrul de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială), Conf. Univ. Dr. Ioana Iancu, Conf. Univ. Dr. Kadar Magor, Lect. Univ. Dr. Anișoara Pavelea, Cercet. Dr. Andreea Voina din cadrul STAR UBB, Asist. Asoc. Dr. Lorina Culic și Drd. Susana Dragomir.