Prezent

Mesajul decanului

Este plăcerea mea să vă prezint Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, parte a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și, de asemenea, să vă ofer câteva informații despre oportunitatea semnificativă pe care o aveți de a obține o diplomă în domeniul științelor politice, administrației publice, jurnalismului, comunicării sau publicității. Departamentele facultății noastre au fost recent evaluate ca oferind cele mai bune programe de licență și master din România în aceste domenii. Întregul corp profesoral se preocupă să ofere o educație excepțională pentru toți studenții, pregătindu-i pentru o carieră de succes și plină de satisfacții în sectorul public, non-profit sau privat. Facultatea și membrii ei aspiră la excelență în predare, cercetare și implicarea în comunitate, iar provocările cu care ne confruntăm astăzi ne obligă să insistăm pe aplicarea unor standarde înalte de educație și de integritate.

În ceea ce privește Departamentul de Administrație și Management Public, programele noastre educaționale sunt, în România, etalonul în ceea ce privește calitatea în învățământul universitar de administrație publică; prin obiectivele pe care ni le propunem încercăm mereu să rămânem pe o poziție de top și să ne adaptăm la schimbările majore din mediul social și politic.

Ne distingem ca Facultate prin faptul că ne propunem să transformăm cunoștințele în acțiune și că ne propunem să promovăm în mod activ implicarea în problemele comunității. Membrii corpului profesoral oferă de multe ori consultanță autorităților publice locale, regionale și naționale pe probleme de politici publice importante; sunt contactați frecvent pentru expertiza lor de către mass-media locală și națională; se implică împreună cu studenții pentru a ajuta comunitățile să identifice provocări legate de dezvoltare și să implementeze strategii pentru a le depăși.

Vă invit să aflați mai multe despre Facultatea noastră, despre impactul pe care îl are atât la nivel regional, în Europa Centrală și de Est, cât și național, despre prioritățile noastre de cercetare și predare intrând pe pagina de internet a Facultății. Pentru cei interesați în a schimba societatea în care trăim și în a genera un impact pozitiv, pentru cei dornici să abordeze provocările cu care se confruntă democrațiile în tranziție, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș Bolyai oferă nenumărate posibilități în acest sens. Aștept cu nerăbdare să vă întâlnesc.

Decan,
Dr. Călin Hințea