Istorie

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) e tânără, e doar cu puțini ani mai “bătrână” decât tine, viitorule student, căci s-a născut în ’95 și e parte a Universității Babeș-Bolyai. Fiind tânără, are, bineînțeles, calitățile aferente: e dinamică, se dezvoltă continuu (programele de învățământ, cercetarea, infrastructura, calitatea educației și a activităților extracurriculare sunt constant îmbunătățițe), ține pasul cu studenții în ceea ce privește social-media (are cea mai bună prezență online din țară!), îi plac profesorii tineri (corpul profesoral este majoritar format dintr-o echipă tânără, care s-a format în cadrul FSPAC și s-a perfecționat la prestigioase universități din Europa și Statele Unite), îi place să îmbine educația formală cu cea non-formală și încurajează și susține studenții să-și dezvolte aptitudinile dobândite în instituții care oferă o calitate a muncii superioară.

Misiunea facultății este de a forma profesioniști în domeniul științelor politice, administrative și ale comunicării, realizând o legătură stabilă, bazată pe eficiență și utilitate, între procesul educațional și piața muncii.

FSPAC se descurcă atât de bine la ceea ce face încât, în anul 2011, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a publicat ierarhizarea programelor de studii universitare acreditate din România, plasând toate specializările FSPAC pe locul I în domeniile lor de studiu (științe politice, științe administrative și științe ale comunicării).

După cum spuneam, FSPAC e tânără; totul a început în aprilie 1995 când avea doar două specializări, Științe Politice și Jurnalism, care până atunci aparțineau de Facultatea de Istorie și Filosofie, UBB. Un an mai târziu, a fost înființat departamentul de Administrație Publică. În anul 2001 a fost creat Departamentul de comunicare odată cu introducerea specializării de Comunicare și Relații Publice. Din 2009 avem și specializarea de Publicitate (în cadrul aceluiași departament). Specializarea de Servicii de Sănătate Publică (Public Health), a fost înființată în anul 2012, în cadrul Departamentului de Administrație Publică, care ulterior s-a desprins, formând un department separat. O altă specializare promițăroare, unică în România și înființată în 2015,  Leadership of the public sector, în cadrul Departamentului de Administrație Publică. Ne mândrim și cu singura specializare de Media Digitală din țară, înființată în anul 2016, în cadrul departamentului de   Jurnalism.