Diákélet Kolozsváron

Szállás

A BBTE hallgatói tanulmányi átlag és szociális háttér alapján pályázhatnak bentlakás helyekre. A bentlakás helyet nyert hallgatók a Hașdeu és az Economica bentlakásokban kaphatnak szobát. A bentlakás helyeket minden évben kérvényezni újra kell kérvényezni a kar titkárságán. További lakhatási lehetőségről további információkat megtudhattok többekközt a KMDSZ lakásközvetítő oldaláról pek.kmdsz.ro.

 

Étkezdék

 

Minden BBTE hallgató használhatja a BBTE étkezdéit. A Hașdeu étkezde B. P. Hașdeu utca 45. szám alatt található. Itt minden hétköznap ebédelni lehet, ez egy önkiszolgáló étkezde, ahol levesek, főételek és desszertek közül lehet választani, nagyjából 10 lejért. Az étkezde minden hétköznap 12 és 20 óra között van nyitva, hétvégén pedig 12-15 óra között.

 

 

A termek számozásának logikája a Karon

A karunk két épületében az átláthatóság érdekében különböző képpen számozzák a termeket. A régi, sárga épületben, a termeket emelet és teremszám szerint nevezték el. (emelet - római szá/terem arab - szám). Tehát a III/4-es terem, a negyedik emeleten található 4-es teremnek felel meg. Az épület új részében (fehér rész) a számozás a hotel szobák számozásának logikája alapján működik, tehát 3 számjegyű termeket találtok, ahol az első szám az emeletet jelöli a második kettő pedig a terem számát, tehát a 101-es  terem, az első emelet 1-es terme.

 

Diákszervezetek 

 

 

F - Kommunikáció, Újságírás, Film-Fotó Szakosztály- KÚF

A BBTE Kommunikáció, Újságírás, Film-Fotó szakjainak hivatalos  szakosztálya.

Célunk egy aktív közösség létrehozása a Babeș- Bolyai Tudományegyetem kommunikáció, újságírás és film-fotós szakos tanulói között, mindazért, hogy akár jövőbeli projekteket is létrehozzanak együtt. Emellett, szakmai gyakorlatainkkal média- és film-fotós szakembereket képzünk ki. A szakmai tapasztalatok megszerzése mellett különös figyelmet szentelünk az együtt töltött minőségi időre, mely során a tagok jobban megismerhetik egymást, és egy közelebbi kapcsolatot alakíthatnak ki, melynek köszönhetően a közös munka is gördülékenyebben működik.

Elérhetőség:

E-mail: kufcontact@gmail.com

www.facebook.com/kommunikacioujsagirasfilmfoto

 

Kompot

A Kolozsvári Magyar Politológus-hallgatók Társasága(KoMPoT) a Politikatudományi Intézet magyar tagozatán tanuló diákoknak nyújt önszerveződési keretet. Legfőbb célja a tagozaton tanuló diákság érdekeinek képviselete és védelme, közösségformálás, továbbá a diákélet megszervezése.

Elérhetőség:

www.facebook.com/KoMPoTkolozsvar

 

KMDSZ  Kolozsvári Magyar Diákszövetség

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség a kolozsvári felsőfokú oktatási intézmények magyar diákjainak 1990 óta hatékonyan működő érdekképviseleti, érdekvédelmi és kulturális szervezete.

A KMDSZ hozzájárul a magyar diákok közösségeinek formálásához, a kulturális igényeik kielégítéséhez, továbbá szociális és egyéb ösztöndíjakra való lehetőséget biztosít. Fent tart egy információs irodát, illetve egy Karrierirodát és egy Sportirodát, mely révén a diákok különböző gondjaira megoldást kínál.

A KMDSZ székháza Kolozsvár központjától pár percre, a Petőfi/Avram Iancu utca 21. szám alatti épület első emeletén található. Nyitva tartása hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között van. Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Elérhetőség:​​​​​​​

www.kmdsz.ro

 

A kártya  - ingyenes diákigazolvány

Az A kártya egy ingyenes diákigazolvány, amellyel ki lehet váltani az ingyenes utazási bérleteket, illetve az A kártya tulajdonosok KMDSZ rendes tagokká válnak, amely azt jelenti, hogy a hírlevelekben folyamatosan értesülnek a KMDSZ eseményeiről és híreiről, illetve részesülnek az A kártya és a KMDSZ partnereinek kedvezményeiben.

www.akartya.ro