Könyvtár

 

Az egyetem egyik nagyon jó helye a könyvtár (a földszinten), ahol több mint 22.000 kötet és mintegy 2000 időszakos kötet várja a hallgatókat. Ezek rendszeresen új témákkal bővülnek olyan szakterületekről, mint társadalmi nem, szociológia, nacionalizmus, politikai ideológiák, összehasonlító politika, politikai elmélet, újságírás, kommunikációs tudományok, nemzetközi kapcsolatok, jog és közigazgatás.

A Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar könyvtára 1994-ben kezdte meg működését, amikor a Politikatudományi Kar részesült az IREX (International Research Exchange) program támogatásában, valamint a Soros Alapítvány könyveket és folyóiratokat adományozott az egyetemi kar számára. 1998-ban a Politikatudományi Kar könyvtára a „Lucian Blaga” Központi Egyetemi Könyvtár része lett.

P.S.: Ez a legcsendesebb és legjobb hely az egész egyetemen (a 101-es Amfiteátrum előtti téren kívül), hogy megírd a projekteket, tanulj vizsgára és parciálisra vagy egyszerűen csak olvass egy könyvet.

 

Hogyan férhetsz hozzá a könyvtárhoz?

Engedélyt kell igényelned/kérned a Központi Egyetemi Könyvtártól, mellyel hozzáférhetsz a „Lucian Blaga” Központi Egyetemi Könyvtárhoz (B.C.U.), valamint a BBTE összes többi könyvtárához is. Az igazolványt kibocsáthatja a Központi Egyetemi Könyvtár, a Bölcsészettudományi Kar könyvtára vagy a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar (FSEGA) könyvtára.

A könyvtári igazolvány igényléséhez szükséges iratok

Könyvtári nyitvatartás: hétfő-péntek, 08:00-20:00 óra között

 

Kötetek/kiadványok kölcsönzése:

Bármely kiadvány kölcsönözhető a nap folyamán 2 órára fénymásoláshoz, illetve legfeljebb 3 napra otthoni használathoz. A kölcsönzési idő betartásának elmulasztása esetén 5 RON/nap/kötet késedelmi díjat számítunk fel.

 

A Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar könyvtára által nyújtott szolgáltatások:

 

Hasznos linkek:

A Központi Egyetemi Könyvtár által nyújtott szolgáltatások