Bemutatkozó

A Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretén belül négy intézet működik:

  • Politikatudományi
  •  Közigazgatás és Közmenedzsment
  • Kommunikáció, Közkapcsolat és Reklám
  • Újságírás

 

     A Politikatudományi Intézet alapképzése megismerteti a hallgatókat a politika fontos szereplőivel, struktúráival és folyamataival, fontos elemzői készségek elsajátítását teszi lehetővé: a hallgató megtanul eligazodni a különböző érvek, egymással versengő elméletek és alternatív magyarázatok között. A képzés hagyományosan jó kiindulópontnak számít a kormányzat különböző szintjein, a nemzetközi szervezetekben, a nem-kormányzati szervezetekben vagy akár a magánszférában betöltött adminisztratív, elemzői és tanácsadói, illetve szakelőadói-szakértői munkakörök betöltésére.

      A Közigazgatás és Közmenedzsment Intézet az utóbbi húsz évben országosan első helyen szerepel a meghirdetett alap- és mesteri szinten folyó programok között, a világranglistán pedig az első 200 között.  A program a hozzánk felvételiző diákoknak interdiszciplináris képzést kínál. A képzés befejezése után hallgatóink a különböző helyi-, és központi közintézményekben, EU-s intézményekben, nonprofit szervezeteknél, valamint olyan vállalkozásoknál helyezkedtek el, melyek az európai források lehívásával, tanácsadással, humánerő-forrással és marketinggel foglalkoznak. A program keretében az intézet oktatói mellett magyarországi oktatók is tanítanak (a Corvinus, a Metropolitan, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről).

   A Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet magyar nyelvű képzése több kommunikációs területet is érint, ilyen például a rendezvényszervezés, közkapcsolatok, reklámkommunikáció, szervezeti kommunikáció, médiakapcsolatok, online marketing, reklámgrafika, branding és politikai marketing.

A Kommunikációs készségfejlesztés mesterképző program kommunikáció szakot végzetteknek és más szakon oklevelet szerzett hallgatóknak egyaránt szól. A képzés négy fő tömbre épül: verbális kommunikáció; vizuális kommunikáció; személyközi kommunikáció; személyi és intézményi arculatépítés

Az egyetemi oktatás gyakorlat-orientált képzésének támogatására jött létre a BBTE Kommunikáció szakkollégium, amelynek elsődleges célkitűzése a kampány- és reklámkommunikációs tevékenységek vizsgálata és tervezése külső partnerek segítségével.

Az intézet külföldi partnerei között szerepel a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem.

A kommunikáció és közkapcsolatok szak végzettjei PR-menedzserként, sajtószóvivőként, kommunikációs tanácsadóként, arculattervezőként, rendezvényszervezőként, projektmenedzserként, marketing-asszisztensként, médiatervezőként helyezkedtek el az üzleti, civil vagy politikai szférában, illetve a helyi közigazgatásban.

        Az Újságírás Intézet magyar nyelvű képzése az írott sajtó, a rádiós újságírás, a televíziós újságírás és az új média oktatását egyaránt magába foglalja. A képzés során a hallgatók elsajátítják a média működésére vonatkozó ismereteket, az írott sajtóanyagok, valamint a rádió- és TV-műsorok készítésének gyakorlatát, a számítógép és számítástechnikai eljárások használatát a média és az