Parteneri

Parteneri

Universitatea Babeș-Bolyai prin înființarea unui centru de cercetare pentru studiul familiilor transnaționale în structura Universității Babeș-Bolyai din România, această acțiune își propune să promoveze cercetarea și să instituționalizeze studiul familiilor transnaționale, care în prezent nu este doar rar și dispersat, dar de prea multe ori nu este orientat spre soluție și este mai degrabă deconectat de la domeniul elaborării politicilor, în special în ceea ce privește migrația forței de muncă. Considerentele privind diversitatea și incluziunea vor fi în centrul cercetării și se va acorda atenție riscurilor, nevoilor și oportunităților întâmpinate de copiii lăsați în urmă, cu diferențiere în funcție de sex, vârstă și diversitate (statut socio-economic, etnie, educație, dizabilități) etc.), pentru a sugera proiectarea cadrelor de protecție adecvate. În al doilea rând, transpunând aceste cunoștințe din cercetare în intervenție operațională, acțiunea va combina acțiuni directe, activități de formare și sensibilizare utilizând metode participative, în vederea unei mai bune protejări și abilitări a copiilor rămași în urmă și a familiilor lor. Această acțiune va sprijini în mod direct Moldova și Ucraina în consolidarea sprijinului instituțional acordat familiilor transnaționale, precum și în beneficiul României și, în general, al statelor membre UE, prin crearea și diseminarea de informații, sfaturi tehnice și bune practici care promovează scheme de migrație a forței de muncă sigure și etice, aliniate la standardele de protecție a copilului.

 

Terre des hommes Romania (Tdh) este o organizație neguvernamentală pentru protejarea drepturilor copiilor, delegația română fiind activă din 1992. Suntem în prezent printre puținele organizații din România care desfășoară proiecte speciale pentru copiii afectați de migrație sau pentru copiii în contact cu justiția. În fiecare an, mii de copii și părinți sunt beneficiarii activităților noastre în aceste domenii. Folosim principii unice precum mentoratul, participarea copiilor în societate sau metodologia Mișcării, Jocului și Sportului. Tdh contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului și la reforma asistenței sociale și publică în mod regulat resurse gratuite pentru profesioniști, dar și pentru un public larg, promovând respectarea drepturilor tuturor copiilor.

Terre des hommes Moldova Fiind activ în Moldova din 2004, Tdh lucrează pentru a se asigura că toți copiii din țară beneficiază de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și participarea la procesele sociale, culturale și de sănătate care îi preocupă, cu un accent specific asupra celor mai vulnerabili copii. Facebook: www.facebook.com/tdhmoldova

Terre des hommes Ucraina operează în Ucraina din 2015 construind și dezvoltând infrastructură pentru protecția copilului în peste 120 de zone urbane și rurale din regiunile Donetsk și Luhansk. Oferim sprijin transversal cu accent pe PSS pentru familii și copii, educație de calitate într-un conflict înghețat și sustenabilitatea economică a gospodăriilor în comunitățile afectate de conflict din estul Ucrainei. De asemenea, implementăm proiecte care au ca scop susținerea potențialului tinerilor, oferindu-le o oportunitate de angajare și participând la luarea deciziilor în comunitățile lor. În 2020, 10.000 de copii și tineri au beneficiat de sprijin psihosocial, 700 de educatori și părinți au fost instruiți pentru a sprijini dezvoltarea copiilor și 78 de copii victime ale minelor și familiile lor au fost sprijinite prin gestionarea individuală a cazurilor.

 

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) este principala instituție publică de învățământ superior cu profil economic din Moldova. Academia de Studii Economice din Moldova a fost înființată în 1991, dar își trage rădăcinile dintr-o facultate de învățământ înființată în 1953. Universitatea și-a declarat obiectivul de a „permite integrarea învățământului economic superior și a cercetării științifice” și „nu doar de a dezvolta profesioniști specializați, dar și de a construi și o nouă mentalitate în spiritul libertății de gândire, acțiune, pragmatism și eficiență a vieții”.

 

ONG Institutul ucrainean de cercetare socială după Oleksandr Yaremenko are sediul în Kiev. Principalele activități ale Institutului sunt: implementarea cercetărilor sociologice și sociale științifice fundamentale și exploratorii privind problemele actuale ale societății ucrainene moderne; monitorizarea politicii sociale; studiul și analiza intereselor, dispozițiilor, orientărilor, nevoilor populației; efectuarea de diverse cercetări de marketing.