Informații despre proiect
Universitatea Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială, din Cluj-Napoca, implementează proiectul cu titlul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus la angajare pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate”.
Proiectul are o durată de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2,026,864.00 lei, din care 1,986,326.72 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.
Obiectivul proiectului
Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate, în vederea facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii. Ca urmare a serviciilor de consiliere şi orientare profesională oferite unui număr de 360 de studenţi, aceştia urmează să dobândească competenţele şi abilităţile necesare în vederea găsirii mai rapide a unui loc de muncă şi a integrării cu succes pe piaţa muncii.
De asemenea, proiectul îşi propune să organizeze stagii de pregatire profesională pentru 200 de studenţi. Stagiile de practică vor facilita inserţia pe piaţa muncii şi vor contribui la completarea cunoştinţelor teoretice cu aptitudinile practice necesare îndeplinirii cu succes a sarcinilor de la locul de muncă, încă de la prima angajare. Nu în ultimul rând, proiectul urmăreşte implicarea a 60 de studenţi în activităţile unei întreprinderi simulate. Această activitate va contribui la dobândirea de către aceştia a competenţelor antreprenoriale şi a cunoştinţelor nesesare iniţierii unei afaceri sau îndeplinirii cu succes a sarcinilor de la viitoarele locuri de muncă.
Activitatea proiectului în cadrul căreia a fost creată platforma de practică vizează organizarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea stagiilor de pregatire practică pentru 200 de studenţi ai FSPAC. Stagiile de practică vor fi organizate în parteneriat cu Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială. Experţii implicaţi în proiect vor avea sarcina realizării unui plan de organizare a stagiilor de practică profesională, în cadrul căruia vor fi identificate instituţiile publice, firmele şi ONG-urile care vor semna acorduri de practică cu reprezentanţii FSPAC. În urma procesului de selecţie, studenţii vor participa la derularea stagiilor de practică profesională, fiind asistaţi de supervizori şi tutori de practică. Această activitate prevede acordarea de subvenţii de practică, precum şi organizarea de ateliere de lucru pentru studenţii ce beneficiază de activităţile proiectului.
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013