Cursul de economie politica are ca obiective specifice dezvoltarea capacității de întelegere și utilizare a principalelor concepte din domeniul economiei politic, dar si dezvoltarea capacității  operare cu concepte și formule economice fundamental.


Cursul isi propune sa realizeze o introducere in studiul dreptului prin explicarea principalelor concepte specifice si sa prezinte principalele aspecte de drept civil.

Prin cursul de Protecția mediului se urmărește inițierea studenților în înțelegerea locului și rolului activităților de protecție a mediului în contextul mai larg al activităților administrației publice. Prin materialele propuse și prin activitățile de la curs și seminar urmărim să facilităm înțelegerea politicilor publice de mediu în complexitatea lor actuală (juridică, politică, economică, socială, ecologică, tehnologică, etică), în contextul activităților administrației publice, și să clarificăm relevanța acestor discuții din perspectiva României, ca stat membru al Uniunii Europene.