V FOR VISUAL

Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai organizează festivalul studențesc național V FOR VISUAL (30 - 31 mai 2017).

Schimbările structurale pe care le suferă media românească, generate de evoluția tehnologiei video, de reașezarea pieței media din România și din lume, de noile valențe pe care meseria de jurnalist le îmbrățișează, plasează învățământul jurnalistic vizual în fața unor provocări fără precedent. În acest context, este binevenit  un forum profesional studențesc, care să dezbată și să promoveze un schimb de bune practici privind producția jurnalistică vizuală de calitate, la care vor lua parte studenți, profesori și profesioniști media.

Festivalul va găzdui o competiție de producții video studențești non-fiction, o expoziție de fotografie și workshopuri vizând noile tendințe ale jurnalismului vizual, susținute de profesioniști recunoscuți.

Sunt invitați să se înscrie studenți din domeniile media, antropologie, jurnalism și comunicare, cu materiale vizuale (non fiction short de maximum 12 minute, photo slideshow sau fotografii, produse atât în cadrul activităților cu caracter didactic, cât și în afara lor, dar nu mai vechi de 2015).

Înscrierile se vor face în următoarele secțiuni:

  • Non fiction short film
  • Photo slideshow
  • Fotojurnalism

INFORMAȚII IMPORTANTE

Pentru înscriere, studenții trebuie să trimită pe adresa trofin@fspac.ro numele complet, anul/programul de studiu, facultatea, universitatea, titlul lucrării și un link către aceasta, un sinopsis de maxim 500 de caractere descriind lucrarea, contextul realizării acesteia și tehnicile de producție utilizate, precum și un CV atașat. E-mailul trebuie să aibă titlul V FOR VISUAL.

Se acceptă lucrări în limba română sau în limbile, engleză, maghiară sau germană, subtitrate în limba romănă.

Programul final al evenimentului va fi făcut public pe site-ul departamentului în perioada 5-19 mai 2017.

Termenul limită pentru înscrieri este 15 mai.

Lucrările selectate vor fi prezentate public în proiecția de gală la cinematograful Mărăști. Juriul, alcătuit din profesioniști recunoscuți, va acorda diplome pentru:

  • Cel mai bun short non fiction
  • Cel mai bun photo slideshow
  • Cea mai bună fotografie

Deasemenea, audiența va desemna prin vot lucrarea cu cel mai mare succes de public